Les Festes del Tura tindran un Punt Lila al Firal Petit

Publicat per admin el

Les Festes del Tura d’Olot comptaran per primera vegada amb un Punt Lila per atendre agressions sexuals i LGBTIfòbiques, i per sensibilitzar i informar sobre la violència sexual. El Punt Lila s’instal·larà al local de les entitats Blay 6 (seu d’Alliberem-nos) ubicat al Firal Petit; i estarà operatiu de les 12 de la nit fins les 6 de la matinada del 6 al 9 de setembre (les quatre nits de festes).

Des de l’associació Alliberem-nos valorem molt positivament la presència d’aquest punt a les festes, ja que promou un espai segur i permet atendre a les víctimes de violència masclista i LGBTI-fòbia de manera immediata i en el lloc mateix.

El 2 de setembre es realitzarà una formació sobre agressions sexistes, sexuals i LGBTIfòbiques i sobre el circuit d’actuació en cas d’una agressió a la Sala Torín a les 19 H. Aquesta formació va dirigida al personal que intervé en cas d’agressió, a les entitats que gestionen barraques i a qualsevol persona interessada.

El Punt Lila serà gestionat per l’entitat empordanesa Medusa, Transformació Social amb perspectiva de gènere que té experiència amb aquest tipus d’actuacions.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament d’Olot acompleix la setzena proposta d’Alliberem-nos per a les eleccions municipals; com també els compromisos adoptats en la moció del 27 de setembre de 2018 per una ciutat lliure de sexisme.

Al final de les festes es farà una valoració de la situació a partir de les atencions i actuacions dutes a terme.

Per més informació accediu a l’article del CASG.

Categories: Notícies