Manifest pel Dia Internacional contra la LGBTIfòbia a l’esport

Publicat per admin el

L’any 1990, el britànic Justin Fashanu va ser el primer jugador de la Premier League anglesa en declarar públicament la seva homosexualitat. Aquesta valenta decisió li va valdre mostres d’una gran hostilitat dins i fora del món futbolístic. L’any 1998 va ser interrogat per la policia dels Estats Units per una presumpta agressió sexual, que es va arxivar per manca de proves. El maig d’aquell mateix any, Justin Fashanu es va suïcidar perquè, segons va deixar escrit, “ja se l’havia declarat culpable”.

D’aquesta manera, el dia del seu naixement, un 19 de febrer, va ser adoptat com a Dia Internacional contra la LGBTIfòbia en l’esport, com a homenatge a la seva figura. L’esport és considerat com a necessari per a un bon manteniment de la nostra salut física i mental. És per això que els entorns esportius haurien de ser llocs segurs per a les persones que pertanyen a col·lectius que no encaixen en la norma majoritària pel que fa a la sexualitat i al gènere.

Des d’Alliberem-nos, l’associació garrotxina que lluita i vetlla pels drets de les persones LGBTIQ+, emplacem les entitats esportives d’Olot i de tota la comarca, a utilitzar les eines que permetin que cap persona se senti discriminada, insultada, menystinguda o agredida per raó de la seva orientació sexual o el seu gènere volgut.

L’esport ha de ser alliberador i cal allunyar-lo de possibles actituds que el converteixin en una presó per a qui dissenteixi de la norma majoritària així com de qualsevol cas de discriminació.